Waarom een online gastenboek?

Door middel van een gastenboek kunnen bezoekers van een website publiekelijk een reactie of bericht achterlaten. Het is een manier voor bezoekers om feedback achter te laten over het bezoek aan de website. De bezoeker kan dit op een snelle, laagdrempelige manier doen omdat hij of zij zich niet hoeft te registreren. Aan de hand van negatieve feedback van bezoekers kan de organisatie de dienst die het levert verbeteren. Wanneer bezoekers positieve feedback achterlaten, kunnen nieuwe klanten aan deze reacties zien dat de dienst van de desbetreffende organisatie goed is. Ook maakt interactie een website aantrekkelijker.

Friendbook - Ako

Externe gastenboeken

Een groot nadeel van online gastenboeken is dat het misbruikt kan worden door spammers en robots. Om deze reden zoeken veel websitebeheerders een externe gastenboekprovider op, die oplossingen biedt tegen de spammers en robots. Ook zorgen deze gastenboekproviders voor het onderhoud van het gastenboek. De websites maken dan gebruik van een extern gastenboek. Het gebruik van externe gastenboeken heeft dus een voordeel ten opzichte van het zelf bijhouden en verzorgen van een online gastenboek. Het thema, het logo en de layout van het gastenboek kunt u zelf uitkiezen. Ook al wordt het onderhoud van het online gastenboek uit handen gegeven wanneer er wordt gekozen voor een extern gastenboek, kunt u toch zelf beslissen over mogelijke aanpassingen in het ontwerp van het gastenboek wanneer u vindt dat dit nodig is. 

Externe gastenboek providers

Op de site van Friendbook vindt u enkele reviews over externe gastenboek providers terug. Allereerst zult u hier informatie vinden over MyGB. MyGB biedt een gratis eigen gastenboek voor uw website. Het biedt vele opties zoals het aanpassen van geplaatste berichten, keuze uit verschillende thema’s, kleuren en lettergroottes en het aan/uit zetten van bijvoorbeeld smileys, email adressen en IP-adressen. Daarnaast zult u informatie vinden over Tboek, waar u snel en gemakkelijk een gastenboek kunt aanvragen voor op uw website. Ook Tboek biedt mogelijkheden om uw gastenboek naar uw smaak aan te passen en te laten werken zoals u dat graag wil. Het nadeel van het gebruiken van een gastenboek van Tboek is dat het alleen gratis service biedt wanneer er reclame op uw gastenboekpagina kan worden geplaatst. Wanneer u een pagina wil die reclamevrij is, zal u 3,50 euro per maand moeten betalen. Als laatst zult u informatie vinden over Write2me. Ook Write2me biedt u mogelijkheden als het beantwoorden van berichten, het verwijderen van berichten en het aanpassen van kleuren en lettertypen.

Gastenboek reviews Review: Write2me Write2me biedt een gratis online gastenboek voor op uw website aan. Hierdoor kunnen nieuwe klanten aan de reacties zien dat uw dienst goed is. Ook maakt interactie uw website aantrekkelijker. Daarnaast kunt u aan de hand van de reacties die worde[...] Review: Tboek Tboek is een gratis online gastenboek met veel mogelijkheden. Tboek wordt vrijwel het meest ingezet als bruiloft gastenboek, homepage gastenboek en als gastenboek voor casino’s. Wij hebben het gastenboek voor u getest en geven u graag een v[...] Review: MyGB MyGB, ofwel mijn gastenboek, is een extern gastenboek provider die geheel gratis een gastenboek met vele opties aanbiedt. Via dit gastenboek kunnen bezoekers van uw website een bericht achterlaten. Ook kunt u de pagina gebruiken als discussiepagi[...]