Gastenboek op website

De meeste mensen hebben vast wel ooit ergens een gastenboek zien liggen. Waar een gastenboek het meeste wordt gebruikt is toch wel een bruiloft. Meestal ligt deze bij de ingang en hier mogen de gasten dan wat in schrijven, bijvoorbeeld wat ze van de bruiloft vinden. Achteraf kan het getrouwde stel dan zien wie er allemaal waren en wat ze van het feest vonden. Een online gastenboek werkt ongeveer hetzelfde. 

Friendbook - Ako

Online gastenboek

Een online gastenboek is kort uitgelegd een soort online portaal waar mensen een reactie achter kunnen laten voor u als bedrijf, maar ook voor elkaar. Dit zorgt voor veel interactie op de website van uw bedrijf. U komt er zo op een eenvoudige manier achter wat mensen van uw site en bedrijf vinden. Hierdoor kunt u dingen aanpassen op de feedback die klanten achterlaten in het online gastenboek. Dit is dus een handige manier van feedback ontvangen wat u zelf niet veel moeite kost. Natuurlijk is het ook leuk om te lezen als iemand positief over u of uw bedrijf praat. 

Het is wel de bedoeling dat u zelf beheerder blijft van het gastenboek. Feedback is altijd welkom, maar dit moet wel op een normale manier. Zo zullen er altijd wel mensen zijn die op een verkeerde manier gebruik maken van een online gastenboek. Het is slim om dit dus ook goed in de gaten te houden. Mocht een klant of gewoon een willekeurig persoon zich misdragen in uw online gastenboek is het slim om een mail te sturen naar het desbetreffende persoon. Mocht hier niks uitkomen dan kunt u de reactie verwijderen. Het is niet de bedoeling om hier zelf misbruik van te maken. Negatieve feedback is ook feedback en moet zichtbaar blijven. Zo blijft u als bedrijf ook betrouwbaar en transparant. Daarbij is het juist fijn als u te horen krijgt wat er beter kan. U kunt dit dan aanpassen aan de hand van het verkregen commentaar. 

Meestal wordt een gastenboek door klanten of bezoekers van uw website gebruikt om een positief bericht achter te laten als zij tevreden zijn. Er zijn verschillende soorten gastenboeken. Genoeg keuze om voor u een geschikt gastenboek uit te kiezen.

Bekijk ook deze blogs: