Comment Guestbook

Comment Guestbook is een van de vele WordPress plugins voor een gastenboek. Het is dan ook nauw samenhangend met WordPress. Het gebruik van deze gastenboeken heeft verschillende handige functies. Comment Guestbook is nog niet in het Nederlands beschikbaar, mocht u Comment Guestbook willen gebruiken houdt er dan rekening mee dat deze in het Engels op uw site zal staan. 

Friendbook - Ako

Functies 

Met Comment Guestbook kunt u het uiterlijk van het gastenboek blijven veranderen. Zo kan het gastenboekformulier en waar klanten een opmerking plaatsen in het thema van uw site blijven. Er zijn veel verschillende thema’s, zo kunt u zelf kiezen wat u als uiterlijk wilt om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor uw klanten. Ook kunt u instellen dat u een mail ontvang wanneer er weer een nieuwe opmerking is geplaatst in uw gastenboek. Dit zorgt ervoor dat u nooit een opmerking hoeft te missen en kunt u tijdelijk reageren op uw klanten. Dit zorgt voor veel interactie tussen u en uw klant. Alle plugins worden beschermt door verschillende anti-spam programma’s. Een voorbeeld hiervan is een captcha plugin.

Er zijn nog meer verschillende handige functies met Comment Guestbook. Zo kunt u zelf als beheerder kiezen welke opmerkingen u als eerste wilt zien. Moeten de nieuwe opmerkingen bovenaan komen of juist de oudste? U kunt ook makkelijk het commentaarformulier aanpassen. Hiermee wordt onder andere bedoeld dat u teksten kunt wijzigen of elementen verbergen. 

Installatie

De makkelijkste manier om Comment Guestbook te installeren is via de WordPress installatie sectie. Op de pagina voor beheerders kunt u de nieuwe plugins installeren door op ‘Plugins’ te klikken en erna op ‘Add new’. Hierna moet u zoeken naar Comment Guestbook en dan klikken op installeren. Er is nog een andere manier, maar dit is de makkelijkste manier. 

Beoordeling

Dit Gastenboek wordt door meerdere gebruikers aangeraden om te gebruiken. Het is erg makkelijk te gebruiken en er bevinden zich niet vaak problemen met deze plugin. Gebruikers vinden het ook handig dat het makkelijk aan te passen is mochten zij dit willen. Zelf zou ik deze plugin minder snel gebruiken, omdat hij nog niet in het Nederlands is. Voorbeelden van het gastenboek zien er wel goed uit, dus misschien als het in het Nederlands zou zijn ik dit gastenboek wel zou gebruiken.

Terug naar Gastenboek plugins
Bekijk ook deze blogs: