Dooodl

Dooodle is een van de vele gastenboek plugins voor WordPress websites. Een gastenboek zorgt er voor dat klanten of bezoekers van uw website een reactie achter kunnen laten. Dit zorgt voor gratis feedback, zonder dat u er zelf veel moeite voor hoeft te doen. Met de ontvangen feedback kunt u uw werkzaamheden of website aanpassen naar de wensen van de klant. Natuurlijk moet u hier zelf ook achter staan. Dooodl heeft bepaalde functies die andere WordPress Plugins niet heeft. Wat deze functies zijn zult u later lezen.

Friendbook - Ako

Functies Dooodl Guestbook

Dooodl heeft een functie die andere gastenboeken niet hebben. Zo is de bezoeker van de website in staat om een ‘doodle’ achter te laten. Dit is een kleine tekening. Dit zorgt voor leuke interactie tussen de eigenaar en bezoekers. Vandaar dat het gastenboek ook vernoemd is naar deze kleine tekening. Dit is iets wat Dooodl typeert. Bezoekers van de website kunnen in het balkje aan de zijkant van een pagina de laatste tekening bekijken. Met behulp van Doodle History Viewer kunnen klanten alle andere tekeningen bekijken. Klanten door Dooodl Creater zelf ook een tekening toevoegen.

Als beheerder van deze plugin kunt u ook widgets makkelijk aanpassen. Beslis zelf hoe de pagina is verdeeld. U kunt ook bepalen dat de tekeningen die bezoekers insturen eerst door u goedgekeurd moeten worden. Zo komen er geen ongewenste tekeningen op uw pagina. U kunt zo ook instellen dat u een mail ontvangt wanneer er een nieuwe tekening is geplaatst. Via een link kunt u deze dan accepteren of weigeren.

Installatie Dooodl

Maak als eerst een back-up van uw database. Download the Dooodl Plugin via WordPress.org. Upload deze daarna in uw bibliotheek. Activeer erna deze plugin via het menu ‘Plugins’ in WordPress. Voeg erna de Dooodl widget toe aan de zijbalk van uw pagina. Alles is nu klaar voor gebruik.

Beoordeling Dooodl

Dooodl is een leuk gastenboek voor kinderen. De beoordelingen laten dan ook veel zien dat kinderen het leuk vinden een tekening te plaatsen. Voor volwassenen zou ik dit gastenboek niet bovenaan zetten en een andere kiezen. Deze plugin is ook bij de laatste 3 grote updates van WordPress niet meer getest. Het is dus moeilijk te zeggen of deze nog goed werkt of niet. 

Terug naar Gastenboek plugins
Bekijk ook deze blogs: