Gastenboek voor WordPress

Om te beginnen volgt er eerst een korte omschrijving van wat een gastenboek nou eigenlijk is. Dit is een boek waarin klanten of gasten van uw website een opmerking kunnen plaatsen. Dit kan feedback zijn over u. Sommige mensen willen ook gewoon een leuke reactie achterlaten. Er zijn verschillende plugins te vinden voor WordPress websites. Deze plugins downloadt u en opent u erna op uw eigen site.

Friendbook - Ako

Gastenboek installeren

U zoekt eerst naar het gastenboek dat u wilt gebruiken voor uw WordPress website. Er zijn genoeg gastenboeken te vinden met elk verschillende eigenschappen. Kijk goed welke opties u per se in uw gastenboek wilt en welke u niet per se nodig hebt. Zorg dat deze bij uw website past om zo een mooie uitstraling te krijgen. Een gastenboek op WordPress installeren kost weinig tijd. In dit voorbeeld gebruiken we Gwolle Gastenboek.

Als eerst download u de plugin op wordpress.org/gwolle-gb. Daarnaast moet u naar de beheerders pagina van uw WordPress website. Hier ziet u ‘’Plugins’’. Na het downloaden van de plugin zult u hier het Gwolle Gastenboek zien staan. Deze kunt u nu activeren. Hierna hoeft u alleen nog maar een pagina aan te maken en deze gastenboek te noemen. Plaats de plugin in deze pagina en uw gastenboek is klaar voor gebruik.

Verschillende Gastenboeken

Er zijn meerdere soorten gastenboeken die u kunt gebruiken op uw WordPress website. Een van de populairste onder Nederlanders is Gwolle Gastenboek. Dit komt doordat dit een gastenboek is dat in het Nederlands beschikbaar is. Daarnaast zijn er nog veel andere soorten gastenboeken die elk verschillende eigenschappen hebben. Zo heeft u naast Gwolle Gastenboek ook nog Comment Guestbook, WP-ViperGB, MyGB en nog een deel andere gastenboeken. 

Doel online gastenboeken

Het doel van deze gasten is om interactie met uw klanten te stimuleren. Een gastenboek zorgt ervoor dat u makkelijk in contact met uw klanten kunt komen. Wat misschien nog belangrijker is dat uw klanten makkelijk met u in contact kunnen komen. Daarbij is het een gratis vorm van feedback ontvangen van klanten of bezoekers van uw website. Hierdoor hoeft u zelf geen onderzoek te starten naar beoordelingen van klanten. 

 

Gastenboek reviews WP-ViperGB Eerst was er een ander project, namelijk het Viper Guestbook project. Deze is stopgezet. WP-ViperGB is een soort opvolger van het vorige project. WP-ViperGB maakt het makkelijk om een stijlvol en gebruiksvriendelijk gastenboek toe te voegen aan u[...] Functies van Dooodl Dooodle is een van de vele gastenboek plugins voor WordPress websites. Een gastenboek zorgt er voor dat klanten of bezoekers van uw website een reactie achter kunnen laten. Dit zorgt voor gratis feedback, zonder dat u er zelf veel moeite voor hoe[...] Comment Guestbook Comment Guestbook is een van de vele WordPress plugins voor een gastenboek. Het is dan ook nauw samenhangend met WordPress. Het gebruik van deze gastenboeken heeft verschillende handige functies. Comment Guestbook is nog niet in het Nederlands be[...]