Post-specific Comments Widget

Een plug-in is een aanvulling op een computerprogramma. Hiermee kunt u een programma uitbreiden of meer mogelijkheden geven. Een Post-Specific Comments Widget is een lichtgewicht plug-in waarmee opmerkingen voor een specifiek bericht in een widget kunnen worden weergeven. Dit is handig wanneer u berichten van een enkele post of pagina wilt laten zien. Denk hierbij aan feedback van klanten en gastenboeken. Daarnaast is het mogelijk om alle berichten te weergeven. Ook zijn er verschillende opmaakopties en mogelijke avatars. Met de plug-in kunt u opmerkingen op de standaard manier weergeven, op auteur of op basis van een gekozen teken op het einde.

Friendbook - Ako

Beveiligingsrisico’s

Een nadeel dat geldt voor plug-ins in het algemeen, en dus ook voor de Post-Specific Comments Widget, is dat het vaak gepaard gaat met beveiligingsrisico’s. U kunt deze risico’s verminderen of voorkomen door de plug-in up-to-date te houden of deze te sandboxen. Een sandbox zorgt ervoor dat computerprogramma’s kunnen werken zonder andere processen te verstoren. Wanneer u zorgt dat u zorgvuldig met de beveiligingsrisico’s omgaat, zult u nauwelijks tot geen problemen ondervinden aan het gebruik van de Post-Specific Comments Widget.

Post-specific Comments Widget plaatsen

De plug-in is gemakkelijk te downloaden. U begint met het uploaden van de post-specific-comments-widget.php naar de wp-contentplugins/directory. Hierna kunt u de plugin activeren via het ‘plugins’ menu in WordPress. Als laatste bewerkt u de settings onder Appearance → Widgets. Het downloaden van een post-specific comments widget gaat dus op een snelle en gemakkelijke manier. 

Review

De beoordelingen over de Post-Specific Comments Widget zijn over het algemeen goed. Veel mensen gingen u voor met het downloaden van de plug-in. Hier volgt een kleine opsomming van enkele voor- en nadelen van de Post-Specific Comments Widget:

Voordelen

  • Minimale impact op geheugengebruik
  • Minimale impact op snelheid pagina
  • Geen PHP-fouten, waarschuwingen en mededelingen
  • Geen Javascript problemen
  • Geoptimaliseerde ‘database footprint’
  • Geen activeringsfouten 
  • Geen bronfouten
  • Nieuwste WordPress 5.4 en PHP 7.2.16

Nadelen

  • Niet geüpdatet in de laatste 90 dagen

Al met al biedt de plug-in vele voordelen, maar moet er wel op worden gelet dat er een update wordt uitgevoerd zodat u de Post-Specific Comments Widget naar behoren kunt blijven gebruiken.

Terug naar Gastenboek plugins
Bekijk ook deze blogs: