Review: MyGB

MyGB, ofwel mijn gastenboek, is een extern gastenboek provider die geheel gratis een gastenboek met vele opties aanbiedt. Via dit gastenboek kunnen bezoekers van uw website een bericht achterlaten. Ook kunt u de pagina gebruiken als discussiepagina of als nieuwspagina. Waarin onderscheidt MyGB zich van andere externe gastenboek providers? U leest het in deze review.

Friendbook - Ako

Layout

Tijdens uw eerste bezoek aan MyGB wordt u welkom geheten door een vrolijke, lichtblauwe layout. Het  heeft een frisse uitstraling en nodigt u als bezoeker uit om op de pagina te blijven. Op de beginpagina kunt u gelijk testen of de sitenaam die u graag zou willen gebruiken nog beschikbaar is door deze in te vullen in het balkje. Ook staat er een opsomming van de belangrijkste functionaliteiten op de beginpagina. Hierdoor weet u als nieuwe klant gelijk of dit het gastenboek is waar u naar opzoek bent. Wanneer u al over een account beschikt kunt u zich gemakkelijk inloggen aan de linkerzijde van de pagina. Aan deze zijde vindt u ook een zoekmogelijkheid. Onder de pagina “rondleiding” komt u terecht op een pagina waar alle functionaliteiten van het gastenboek voor u op een rij zijn gezet. Ook vindt u op de beginpagina een link naar de hulppagina en F.A.Q. Alles tezamen beschikt MyGB over een overzichtelijke en makkelijk navigerende layout.

Gastenboek aanvragen

Een gastenboek aanvragen Via MyGB gebeurt in twee stappen. Als eerste stap vult u uw naam en email adres in en kiest u een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook kiest u een titel voor uw gastenboek en geeft u aan of u over een eigen website beschikt, waar dit gastenboek mogelijk op zou moeten worden geplaatst. Wanneer u deze stap heeft voltooid, kunt u door naar de tweede stap. De tweede stap houdt in dat u alle gegevens controleert. Het aanvragen van een gastenboek via MyGB gaat dus erg snel en gemakkelijk.

Mogelijkheden

MyGB heeft ervoor gekozen om haar functionaliteiten onder te verdelen in vijf subcategorieën. Een slimme zet, want op deze manier staan de functionaliteiten overzichtelijk op een rij en kunt u op een snelle manier zien of het gastenboek van MyGB voldoet aan de functionaliteiten die voor u van belang zijn. Als eerst subcategorie vindt u algemene functionaliteiten van MyGB, zoals bijvoorbeeld dat er geen limiet verbonden zit aan het aantal berichten en de mogelijkheid om het gastenboek op ‘alleen lezen’ te zetten. Daarnaast zijn er functionaliteiten die te maken hebben met het uiterlijk van het gastenboek. Hierbij kunt u denken aan mogelijkheden om de achtergrondkleuren en lettertypes aan te passen naar eigen smaak, maar ook de mogelijkheid om het gebruik van smileys aan of uit te zetten. Onder bericht functionaliteiten kunt u de mogelijkheid om extra velden toe te voegen aan het berichtformulier terugvinden. Als vierde subcategorie vindt u functionaliteiten die te maken hebben met het beheer en onderhoud van het gastenboek, zoals de mogelijkheid om berichten aan te passen of te verwijderen. Als laatste zijn er extra’s die de gastenboeken van MyGB bieden. 

Klantenservice

MyGB beschikt over een hulppagina waar u ook de F.A.Q. kunt vinden. Wanneer u het antwoord op uw vraag niet terug kunt vinden in de F.A.Q. kunt u uw vraag stellen via een contact formulier op de site. U kunt dit formulier vinden onder ‘contact’. Een groot nadeel van MyGB is dat er geen persoonlijk contact met de gastenboek provider mogelijk is. 

Conclusie 

MyGB is een externe gastenboek provider met een grote hoeveelheid mogelijke functionaliteiten. Dit zijn functionaliteiten die te maken hebben met het uiterlijk van het gastenboek, het beheer en onderhoud, de berichten, extra’s en algemene zaken. De site navigeert gemakkelijk waardoor u snel vindt naar wat u opzoek bent. Ook gaat het aanvragen van uw eigen online gastenboek erg gemakkelijk in enkel twee stappen. Een nadeel van MyGB is dat er geen persoonlijk contact met de provider mogelijk is. Antwoorden op veelgestelde vragen kunt u terugvinden op de site en anders kunt u een contactformulier invullen. Mocht dit laatste geen probleem voor u zijn, raden wij MyGB zeker aan.

Terug naar Externe gastenboeken
Bekijk ook deze blogs: