WP-ViperGB

Eerst was er een ander project, namelijk het Viper Guestbook project. Deze is stopgezet. WP-ViperGB is een soort opvolger van het vorige project. WP-ViperGB maakt het makkelijk om een stijlvol en gebruiksvriendelijk gastenboek toe te voegen aan uw website. WP-ViperGB is een van de vele WordPress plugins die u kunt gebruiken als een gastenboek.

Friendbook - Ako

Functies

Deze plugin biedt u veel mogelijkheden. Zo maakt WP-ViperGB gebruiksvriendelijke gastenboeken zonder ook maar een code te gebruiken. Er is een optie dat u 2 schermen kunt zien. Een scherm voor het indienen van opmerkingen en een ander scherm voor het lezen van opmerkingen. Dit zorgt weer voor het gemak waar WP-ViperGB ook de nadruk op wil leggen. Het moet niet lastig zijn voor de bezoekers van de site, maar ook niet voor de beheerder van een site. Een goed werkend systeem zorgt ook voor waardering voor de bezoekers van een site. Dit resulteert dan weer in goede beoordelingen, wat dan weer erg positief is voor uw bedrijf. 

Bij dit gastenboek kan de bezoeker van de site ook in een categorie geplaatst worden, zodat u kunt zien waar een klant vanaf komt en wat zij doen. Zo zijn er pictogrammen waar u kunt zien uit welk land een bezoeker komt, maar bijvoorbeeld ook welke browser deze bezoeker gebruikt.

Installatie

Voor installatie moet u de meest recente versie van de plugin downloaden via WordPress.org en uploaden naar /wp-content/plugins. Hierna moet u inloggen op het administratiepaneel van uw WordPress site en de plugin activeren. Maak een nieuwe pagina aan waar u uw gastenboek gaat plaatsen. Als u dit heeft gedaan moet u naar instellingen navigeren en WP-ViperGB activeren. Daarna moet u de bijgeleverde ‘dropdown’ activeren die u heeft aangemaakt door de stappen die hierboven genoemd zijn. Als laatste hoeft u alleen nog maar op opslaan te klikken. Nu is uw gastenboek klaar voor gebruik.

Beoordeling

WP-ViperGB heeft niet veel beoordelingen gekregen tot nu toe. Hierdoor is het wat moeilijker om te zeggen of het allemaal goed werkt voor iedereen. Van de in totaal 3 beoordelingen zijn er wel 2 heel positief. Een gebruiker van de plugin zegt dat hij meer opties nodig heeft voor aspecten aan te passen. Ook krijgt hij vaker spam binnen en dit is iets wast je niet graag wilt. Andere plugins zijn hier verder in gevorderd. Dus mijn keuze zou niet op deze plugin vallen. 

Terug naar Gastenboek plugins
Bekijk ook deze blogs: